Rıdvan Demir
Rıdvan Demir

Başladı ve bitti saygısızca

Mart ayının ilk haftası izleyicisiyle buluşan ardından koronavirüs yüzünden üçüncü bölümü ile çekimlerine ara verilen ve bence verilen bu uzun arayı fırsata çevirip, yayınlanmış son bölümüyle final yaptığını duyuran Türk televizyonlarının kısa süren maceralarından biri; Hizmetçiler!

Malum üç bölüm olduğu için karantina günlerimde bu diziyi izledim. Keşke izlemeseydim. Meksika televizyonlarında yayınlanan ‘Ellas son… la alegría del hogar’, Türkçe karşılığı ‘Onların Ev Sevinci’ olan ve bize Hizmetçiler olarak ithal edilen dram-entrika türündeki bu yapım; inanılmaz kötü bir uyarlama. Dizi, bugüne kadar izlediğimiz bütün entrikalı ilişkileri oldukça abartılı şekliyle bir evde toplamasıyla resmen midemi bulandırdı. Deniz Baysal, Algı Eke, Selen Domaç, Aleyna Solaker, Yiğit Kirazcı ve Seçkin Özdemir’in başrollerini paylaştığı dizide, aldatmanın normalleştirildiği gösterildiği hatta bir değil, iki değil tam üç kadınla eşini aldatan zengin kocanın bu davranışının gayet doğalmış gibi gösterilmesi beni izlerken çileden çıkardı. Koronavirüsün pik seviyesi yapmasını beklediğimiz gibi bence Türk dizi tarihinde ‘çirkin’ ilişkilerin ve kadınların alçaltıldığı noktada bu dizi pik seviyemiz olmaya aday.

Kadınları bundan daha aşağılayıcı ve aldatmayı normalmiş gibi gösteren bir dizi daha çekilmez diye düşünüyor, umut ediyorum. Erkekleri ne yaparsa yapsın kabul edilebilir gibi gösteren, adından da anlaşılacağı üzere kadınların, erkeklere hizmet etmesini çok normal bir durum gibi işleyen ama ev işlerinin nadir yapıldığı bir hizmet sektörünü izledik. Dizinin künyesinde 14 oyuncunun ismi var ve bunlardan 10’u kadın oyuncu. Evet, kadınlara iş hayatında pozitif bir ayrım yapılmış fakat işlediği konuyla da bir o kadar aşağılamış. Kıvanç Tatlıtuğ’lu, Beren Saat’li, Aşk-ı Memnu’nun entrikalarını bile bize mumla aratır cinsten bir yapım olmuş. Aranızda bu diziyi izlemeyen şanslı insanlar var ise şanslı kalmaya devam edin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X