Rıdvan Demir
Rıdvan Demir

Krizi fırsata çevirdiler

Dünya genelinde büyük bir pandemiye yol açan Koronavirüs (Covid-19), hepimizin bildiği gibi başta sanat olmak üzere bir çok iş kolunu olumsuz yönde etkiledi. Mart ayında ülkemizde görülen ilk vakayla birlikte alınan sıkı tedbirler, sinema, dizi ve tiyatro piyasasına adeta darbe vurdu. Vizyona çıkmak için gün sayan iddialı yapımlar vizyon tarihlerini belirsiz süreli ertelemek zorunda kalırken, televizyon dizileri ise virüs önlemleri kapsamında çekimlerine ya son verdi yada senaryolarında değişikliğe gidip erken sezon finalleri yapmak zorunda kaldı.

Aradan geçen yaklaşık üç aylık süre ve ülkemizde de normale dönüş sürecinin başlangıcıyla hem sinema hem de televizyon yapımları kaldıkları yerden devam etmeye başladı. Yaşadığımız bu pandemi süreci nasıl yaşam tarzımızı değiştirdiyse, aynı şekilde yapımcı ve senaristlere de ilham kaynağı oldu. Bir nevi yapımcı ve senaristler bu süreçte yaşanılan krizi fırsata çevirdi.

*

Koronavirüsten ilham alınarak, türünde tek olan ve ülkemizde çekilen sinema filmi ‘Corontina’ bu kategoride dünyada öncü oldu. Sohbaharda vizyona girecek filmin fragmanı henüz yayınlanmadı fakat ülkemizde uyarlamanın da uyarlamasının çekildiği sektörde, bir ilke imza atılması beni gururlandırdı. Genç bir oyuncu kadrosuyla yaklaşık 3 hafta gibi kısa bir sürede çekimlerin tamamlanması da benim açımdan filmin ekstra artısı oldu. Senaryosunu Koray Yeltekin’in kaleme aldığı, tamamının İngilizce diyaloglarla çekildiği ‘Corontina’ filminin başrolünde Ayşe Akın’ın performansını izleyeceğiz. Dediğim gibi ilki gerçekleştirdiler ama bu film son olmayacaktır. Hatta bir dijital platform mecrası bu konuda erken adım atarak ilk koronavirüs temalı dizisini izleyenlerinin beğenisine ücretsiz izleme imkanıyla sundu. ‘Gün On4’ adıyla internette yayınlanmaya başlanan dizi, konusu ve oyuncu performanslarıyla büyük ses getireceğe benziyor. ‘Zengin kız, fakir oğlan’ klişelerinden neredeyse gına geldiği bu zamanda, farklı senaryolar izleyenlere güzel bir soluk aldırır benim tahminim. İlerleyen günlerde Türk televizyonlarında ya da dijital platformlarda da yaşadığımız zorlu günleri konu alan diziler, filmler daha ağırlıklı olarak çekilmeye başlanacaktır diye tahmin ediyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X