Yılda 420 milyon kişiyi ‘kirli gıda’ öldürüyor

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) yapılan açıklamasına göre, gıda güvenliği alanında son yıllardaki gelişmelere rağmen gıda kaynaklı hastalıkların küresel boyutu hala ‘kabul edilemez’ düzeyde bulunuyor.

Yılda 420 milyon kişiyi ‘kirli gıda’ öldürüyor

Dünyada her yıl yaklaşık 600 milyon kişi kirli yiyecekler nedeniyle hastalanıyor. Bu kişilerden ortalama 420 bini hayatını kaybediyor. Güvenli gıda, sadece insan sağlığı için değil aynı zamanda ülkelerin geçim kaynakları, ekonomisi, ticareti ve uluslararası itibarı için de önem taşıyor. Gıda kirliliği, tarladan sofraya kadar tüm süreçlerde oluşabiliyor. Bu nedenle, gıda güvenliğini sağlamak gıdayı yetiştiren, işleyen, taşıyan, depolayan, satan ve tüketen herkesin ortak sorumluluğunda bulunuyor. FAO, ülkelerin güvenli gıda sağlayabilmesi için resmi kontrol sistemlerinin güçlendirilmesi, ülkeler arası teknik yardım ve iş birliğinin sağlanmasını destekliyor. BM Genel Kurulu, geçen yıl 7 Haziran’ın Dünya Gıda Güvenliği Günü olarak kutlanmasına karar vermişti.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X