Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Zirveden gelen mesaj: Uludağ’da devlet başkanlarıyla büyük zirve

Aslında… İpucunu 1 gün önce “Bursa’da güzel şeyler olacak” diyerek verdi, biz de Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun heyecanını bu sütunlarda dün duyurduk.

O ipucunun yankısı Uludağ’dan geldi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı 4 Mevsim Uludağ zirvesi, gerçekten Çavuşoğlu’nun söylediği gibi Bursa’ya müjdelere dönüştü.

İşte…

O müjdelerden bazılarını, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu toplantı sonrası yaptığımız sohbette açıkladı.

Söze…

“Cumhurbaşkanımızın talimatları, Başbakanımızın destekleriyle Uludağ’ı ayağa kaldırma seferberliği ilan ediyoruz” diye başladıktan sonra bu yönde atılacak adımları sıraladı:

Bir…

“Uludağ bambaşka olacak. Türkiye’nin değeri olarak yeniden ayağa kalkması yanında dünyaya açıyoruz. Örneğin önümüzdeki yıl Uludağ’da devlet başkanlarının katılacağı büyük bir devlet zirvesi planlıyoruz.”

1.-yazi-icin-hakan-cavusoglu-4-mevsim-uludag-icin-seferberlik.jpgŞunu vurguladı:

“Bütün bunları Cumhurbaşkanımıza arz edip onayına sunacağız.”

İki…

“Eksiklerin giderilip sorunların çözümü için Milli Parklar Genel Müdürlüğü 2 yıl bütçesinin tamamını Uludağ’a ayıracak.”

Üç…

“Otelciler ve turizmciler kayak pistleriyle ilgili bazı bürokratik sorunları aşamıyorlardı. Alınan kararlarla Uludağ’daki kayak pistleri uluslararası standartlara getirilecek.”

Üç…

“Uludağ’da yeraltına katlı otopark yapılacak, doğa hiç etkilenmeyecek.”

Dört…

“Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, 4 mevsim Uludağ hedefi için önemli bir eksik olan Kongre Oteli’ni yapacak.”

Beş…

“Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız da toplantıdaydı. Uludağ’ın dünyada tanıtımı ve destinasyonu için özel planlama yapılacak.”

Ardından…

Uludağ için seferberlik kapsamında dün yapılanlardan bazılarını anımsattı:

Bir…

“Milli Park girişinde bilet nedeniyle araç kuyruğu oluşuyordu. HGS adı verilen hızlı geçiş sistemi kurduk, artık araçlar bilet için beklemeyecek.”

İki…

“14 tesisin temelini attık. Bunlar arasında, Uludağ’ın fiziki dokusuna aykırı olmayacak ahşap görünümlü modern mimarili 4 otel de var.”

Sonra da şunu söyledi:

“Uludağ yalnızca Bursa için değil, Türkiye için önemli bir değer. O nedenle Uludağ için seferberlik kampanyası başlattık.”

Salman: Uludağ ayağa kalkıyor

 

Uludağ’da yapılan ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldıkları 4 Mevsim Uludağ toplantısının ardından AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’la da konuştuk.

“Uludağ tekrar ayağa kalkıyor” diyen Salman, kayak denildiğinde akla yine önce Uludağ’ın geleceğini söyledi.

Atılan adımlardan birini şöyle açıkladı:

“Turizm işletmecilerini rahatlatıp yatırıma teşvik edecek adımlar atılıyor. Örneğin 29 yıl olan kiralama süresi 49 yıla çıkarılıyor.”

İsmet Karaca destekçilerine sordu: Sokakta siyaseti özlediniz mi?

 

3-004.jpgCHP kongresiyle ilgili dünkü 2 programa da katılamadık, ama akşam saatleri İsmet Karaca geldiğinde kongre sohbeti yaptık.

Adaylığını…

“Planlı değildi, fakat arzu ettiğimiz bütünleşmeyi sağlayamadığımız için aday olmam gündeme geldi. Baskı oluşunca da sorumluluk üstlenme gereği duydum” sözleriyle açıklayan Karaca, adaylığının kendisi için de sürpriz buluyor.

Bununla birlikte…

CHP İl Başkanlığı’ndaki adaylık açıklamasına çok yoğun katılım olmasından duyduğu memnuniyeti açık açık söylüyor:

“Gelen arkadaşlarımızın hepsi delegeydi. Açıklamam bittiğinde salon kadar koridorun ve partinin önünün de dolu olduğunu görünce onur duydum.”

Bu noktada…

“Sokakta toplanan kalabalığı görünce kısa bir konuşma yapma gereği duydum” dedi ve şunu aktardı:

“Oradaki arkadaşlara ‘Sokakta siyaset yapmayı özlerdiniz mi?’ diye sordum. Özlediklerini yüksek sesle haykırdılar. Ben de ‘Bundan sonra hep sokakta siyaset yapacağız, hazır olun’ dedim.”

Listesi için de küçük bir bilgi verdi:

“Adaylıktan çekilen Aydın Keleşoğlu yönetim listemizde olacak. Turgut Özkan ve eski il başkanımız Zafer Yıldız’a açık çek verdik. Listenin neresini isterlerse orasında olacaklar.”

Son sözü şu oldu:

“Gördüğüm kadarıyla bugüne kadar bir araya gelmeyen isimler karşı listede buluştular. Birleştirici güç özelliğimi şimdiden gösterdiğimi düşünüyorum. Kongreden de CHP bütünleşerek çıkacak.”

 

Özel planlanmış binasıyla Bursa’nın en yeni hastanesi: Medicana

 

4.-yazi-icin-medicana-hastanesi-genel-muduru-dr.jpgBursa son dönemde sağlık yatırımları alanında cazibe merkezi haline gelirken, kamunun hastane yatırımları kadar özel sektör yatırımlarını da çekti.

Örneğin…

Hastane olarak planlanan binasıyla Medicana yakında hasta kabulüne başlıyor. Üstelik, Bursa kamuoyunun yakından tanıdığı isim olan Dr. Necip Kozalı’nın genel müdürlüğünü üstlendiği Medicana 100’ü yoğun bakım olmak üzere 300 hasta yatağı, 8 ameliyathanesiyle 42 bin metrekare alanda “Bursa ve Güney Marmara’nın en büyük hastanesi” olarak hizmet verecek.

100 milyon liralık yatırım olan Medicana’nın Çocuk Kliniği haftanın 7 günü 24 saat hasta kabul edecek.

Olay Medya’yı ziyaretinde Medicana’yı anlatan Genel Müdür Dr. Necip Kozalı, son teknoloji cihazlarla onkoloji hizmeti de vereceklerini söyledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X