Çin’deki Bursalı gazeteci 7 haftalık karantina deneyimini anlattı

Koronavirüsün çıktığı Wuhan’a gidip izlenimlerini aktaran CRI Başeditörü olarak Pekin’de görev yapan Bursalı gazeteci Sedat Aydın 7 haftalık karantina dönemini anlattı.

Çin’deki Bursalı gazeteci 7 haftalık karantina deneyimini anlattı

Dünyayı saran ve kürüsel salgın haline gelen koronavirüsün çıktığı Wuhan’a gidip izlenimlerini aktarmıştı. CRI Başeditörü olarak Pekin’de görev yapan Bursalı gazeteci Sedat Aydın bu kez de, 7 haftalık karantina dönemini anlattı.

7 hafta boyunca yaşadıklarını ve deneyimlerini paylaşan Aydın, kendi vatanı Türkiye’deki gelişme- leri yakından izlerken “Sakin kalın” uyarısı yapıyor. Evde neler yapılabileceğine dair de önerilerde bulunuyor.

Haberi, Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinden okuyucularıyla paylaştı.

Pekin’deki Bursalı gazeteci 7 hafta süren karantina deneyimini anlattı

Adı Sedat Aydın… 5 yıl önce Çin’in başkenti Pekin’e transfer giden Bursalı bir gazeteci. Halen de, dünyada CRI olarak bilinen Çin Uluslararası Radyosu Türkçe Servisi’nde baş editör olarak görev yapıyor.

En son…

Koronavirüsün ilk görüldüğü 13 milyon nüfuslu Wuhan’a gidip izlenimlerini aktarmış, biz de 2 Şubat günü bu sütunlarda yer vermiştik.

Sonrasında…

Gazetecilik görevi kapsamında Japonya’ya gidip Pekin’e döndü, ama 14 gün evde kalma kuralı gereği işe başlayamadı.

Ardından da…

Çin’de süreç kötüleşince 7 hafta süren evde karantina yaşadı. Karantina deneyimini de ev ortamında sanal bir stüdyoda oluşturduğu videoda anlatıp YouTube’da kendine ait TVR Sanal Gerçeklik Kanalı’nda paylaştı.

Virüsün yayılma hızı kesilip salgının önüne geçilmesiyle Çin’de karantina sona erince de sağlıklı bir şekilde sokağa çıkmaya başladı.

Bir yandan…

Pekin ve dolayısıyla Çin’deki olağanüstü süreci, bir yandan da Türkiye’deki koronavirüs gelişmelerini izliyor, Bursa’daki ailesiyle de sürekli görüşüyor.

7 hafta evde kalmış gazeteci olarak da karantina deneyimini şöyle aktarıyor:

“Salgınla karşılaştığınızda bir yandan doğru karar alıp panik yapmamaya çalışıyorsunuz, ancak bir yandan da belirsizlik endişeye sürüklüyor. Düşünsel olarak bu iki uçta gidip gelmek insanın ruhunu zorluyor.”

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X