Pazara çıkmayanımız nadirdir. Bugünlerde etiketlerdeki rakamlar pek hoşumuza gitmese de, hemen her hanenin haftalık sebze meyve ihtiyacının büyük bölümü semt pazarlarımızdan karşılanır.
Semt pazarları artık hanelerimizin vazgeçilmez alışveriş merkezlerinden birine dönüştü.
Giderek de eski klasik sokak arası pazaryerlerinin azaldığını görmek sevindirici.
Çok sık çıkmasak da, biz de pazarlarda her geçen gün yurttaşlarımıza daha kaliteli alışveriş ortamları hazırlanması için ilçe belediyelerimizin çalışmalarına tanık oluyoruz.
Bursa’da ve diğer ilçelerimizde kapalı pazaryeri sayısınında da her geçen yıl arttığı görülüyor.
Dün Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu’nun davetiyle Esnaf Odaları Sarayı’ndaydık.
Başkan Aksu bundan bir yıl önce göreve seçilmiş.
Değişim beraberinde odanın fiziki yapısına da yansımış. Oda fiziki, mali, idari anlamda yeniden elden geçirilmiş.
Başkan ile bir çay içimi sohbet sırasında kendisinden geçen süreçte neler yapıldığını dinledik.
Gerçekten kısa zamana epeyce faaliyet sığdırılmış.Yönetim Kurulu kenetlenmiş.
7 bin dolayında pazarcı esnafının üye olduğu Oda’da yeniden yapılanmaya gidilmiş. Oda’nın 1 milyon lirayı bulan borcu bir yılda yarıya düşürülmüş.
Oda’ya 6 yeni araç alınmış. Pazaryerlerindeki elektrik arızalarının anında giderilmesi için bir de sepetli araç sipariş edilmiş.
Belediyelerle pazaryeri protokolleri yenilenmiş. Eski yöneticilerin kimi belediye yöneticileri aleyhine oda adına açtıkları davalar geri çekilmiş. İlçe belediyeleri ile sıkı bir diyaloğa geçilmiş.
Başkan Aksu, merkezdeki Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer belediye başkanlarının hepsiyle karşılıklı işbirliği ve anlayış çerçevesinde sorunları çözdüklerinden bahsetti.
Başkan Aksu’yu dinledikçe, pazarcı esnafının da odadaki değişiminden büyük ölçüde memnun olduklarını fark ettik.
Memnuniyet vatandaşa da yansımış.
Başkan Aksu kimi semt pazarlarına oda olarak servis koyduklarını, ayrıca tıpkı AVM’lerde olduğu gibi alınan sebze ve meyvenin araca kadar taşınması için market aracı bulundurduklarını da söyledi.
Başkan Aksu’nun bir de derdi var.
Aksu, köylü pazarı diye açılan kimi semtlerde, vatandaşa ithal ürünlerin ve Bursa’nın köylerinde yetişmeyen mamüllerin satıldığını tespit ettiklerini da aktardı.
Başkan üyelerine Nilüfer’de büyük bir kapalı semt pazarı müjdesi vermeye de hazırlanıyor.
Çalışmalar, görüşmeler tamamlandığında duyurusu yapılacak.
Demek ki, birlik ve beraberlik sağlanınca, üstüne bir de çok çalışınca her şey oluyormuş.
Refik Başkan’ı ve ekibini kutluyoruz.
Bütçe oturumu bugün
Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 mali yılı bütçesi ve performans raporu bugün saat 17.00’de toplanacak Belediye Meclisi’nde oylanacak.
Tasarruf ve borç ödeme ağırlıklı yeni yıl bütçesinde Büyükşehir Belediyesi’nin yeni bir borçlanma öngörmediği ve planlanan yeni yatırım programının da kabul edilmesi bekleniyor.
Büylükşehir bütçesiyle birlikte, toplanacak BUSKİ Genel Kurulu’nda da kurumun 2019 mali yılı bütçesi görüşülecek.
Bütçeler Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın görev değişikliği arefesinde geçen yıl taslağını hazır bulduğu 2018 bütçesinin ardından, kendinin bizzat yönlendirdiği ilk yeni yıl bütçesi olma özelliği de taşıyacak.
Diğer tüm yerel yönetimler gibi ekonomik dalgalanmadan etkilenen Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının Başkan Aktaş’ın talimatıyla dengeli bir bütçe hazırlığına azami özen gösterdikleri belirtiliyor.
Atlıakın ile Olay’ın İçinden
Engelliler Federasyonu Başkanı Psikolog Mürşit Atlıakın bu akşam 20.30’da canlı yayın konuğumuz.
Olay TV’de Olay’ın İçinden programına konuk edeceğimiz Atlıakın ile federasyonun Bursa’daki faaliyetlerini, engelli sorunlarını ve engelli yurttaşlarımızın beklediği yasal düzenlemeleri konuşacağız. Programı kaçıracaklar için gece 01.00’de tekrar yayını verilecek.