Nail Keçili
Nail Keçili

Sağlıklı olalım, neşeli olalım ve şükredelim…

Ege ve güney sahillerimiz turizmin yıllardan bu yana en kötü dönemini yaşıyor. Gerçekten sokaklarda dolaştığınız zaman turist görmek zor. Karşılaştığınız 3-5 turistin ise kalitesini söylemek istemiyorum, felaket. Dükkânlar bomboş, tabii alışveriş de yok. Sebeplerini hepimiz biliyoruz.

Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım gerçekten çok takdir ettiğim bir insan. Özellikle bir siyasetçiyi takdir edebilmeniz için yaptığı icraatlara bakacaksınız. Tabii ki ona bakanlığı döneminde de yol veren Recep Tayyip Erdoğan’dır. Başbakanlığı döneminde de yol verecek olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olacaktır.

Türkiye’deki partiler lider partileridir. Özal’ın başbakanlığı döneminde değerli dostum Bedrettin Dalan’ın büyük başarılarının arkasında rahmetli başbakanımız vardı. Turgut Özal döneminde Dalan başarıdan başarıya koştu. Ona da yürü diyen rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’dı. Ancak kişide başarı kanı yoksa istediğiniz kadar yürü deyin yürütemezsiniz. Biz bunları da böyle adamları da yaşadık. Ak etmeleri gerekli her işi berbat ettiler. Sayın Binali Yıldırım Başbakanımız geçen günkü bir konuşmasında komşularımızla ilişkilerimizin süratle düzelmesi gerektiği mesajını verdi. Ben inanıyorum ki Yunanistan’daki toplantıda Putin’in söylediği gibi “Türkiye’yle ilişkilerimizin düzelmesi lazım” mesajı gerçekleşecek. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nu eskiden bu yana tanırım. Onun da yeni kumandanı Başbakanımız Binali Yıldırım’dır. Binali Bey’in stratejisini göreceksiniz Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başarıyla uygulayacaktır. Nasıl Amerikalı askerlerin kollarındaki YPG amblemlerini söktürdüyse ilişkiler mantıklı bir yola girecek. PKK meselesi de bir şekilde yok edilecektir. Türk askeri bu özellikle PKK tecrübesiyle muhteşem savaşan bir ordu antrenmanına sahip olmuştur. Dolayısıyla turizm de en kısa zamanda doğru yolu bulacaktır.

Geçen akşam yaşadığım Marmaris’in dağından indim, kıramadığım konsolos Murat’ın bana göre dünyanın en şık minik otellerinin başında gelebilecek Sun Prime’ın terasında denize nazır gerçekten gurmelerin hayran kalacakları yemeklerin tadına bakarak Galatasaray-Fenerbahçe maçını seyrettik. Herkes Galatasaraylıydı. Aramızda bir tek Trabzonsporlu GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu var. Ahu Hastaneleri’nin sahibi-genel cerrahı ve başoperatörü Doktor Sahir Ökten aramızdaki en sağlam Galatasaraylılardan biri olmasına rağmen acilen bir ameliyata çağrıldı. Hastanenin beyin cerrahı Doktor Şükrü’yle birlikte arı sokarak neredeyse komaya giren bir turist hanımefendiyi ölümden kurtarma gayreti içerisinde fırladı gitti. Biz Türklerde âdettir ihtiyaç maddesini başımıza bir bela gelince ararız, dünyanın her yerinde eczanelerde satılan arı, akrep, yılan gibi insan hayatını tehlikeye sokabilecek hayvanlara karşı bir acil yardım iğnesi var ki bu Türkiye’de yok. Yasakmış. Benim kendim için böyle bir iğneye ihtiyacım yok. Hayvanın biri soksa da öbür tarafa gitmeme vesile olsa memnun olacağım. İblislerin ateşinden kurtulamadım. Nasıl bulunabilir bu iğne diye hemen araştırmaya başladım. Ben hayatımın en önemli parçaları torunlarıma koruma için araştırmaya katıldım. Yunanistan’ın her adasında tüm eczanelerde 40 Euro’ya satılıyormuş. Hemen Rodos’a gidip gelecek adam aramaya koyulduk, işimizi hallettik.

Gelelim o geceye Galatasaray maçı kazandı, bir şampiyonluğu da hak etti ama iyi bir oyunla mı kazandı yoksa Fenerbahçe’nin kötü oynaması sebebiyle mi kazandı bu tartışma konusu. Davet sahibi konsolos Murat masanın sessizliği sırasında iki elini havaya açarak dua etti: Elhamdülillahi rabbil alemin. Allah’ım çok şükür ki, böyle güzel tabiatı olan, havası, manzarası olan, güzellikleri olan bir tabiat harikasında yaşıyoruz. Sana şükür ki, ellerimle, tırnaklarımla kazıyarak şu otelimi yaptım. Kalitesinden en ufak bir taviz vermedim. Ne yapalım bu sene de az müşterimiz olacak. Yeter ki, sağlıklı olalım. Neşeli olalım ve şükredelim.

Sevgili konsolos Murat’ım benim de sana bir mesajım var. Ben mesleğimin zirvesindeyken gerçekten birkaç zavallı, acınacak kadar zavallı insanın komplosuyla her şeyimi kaybettim. Türkiye’de yokuşu inmeye başlarsan ister haklı ol ister haksız devletin birimleri de mensup olduğun mesleki dernekler, cemiyetler de seni kollayacaklarına tekme atarlar. Bu mütevazı gelişmeni hızlandırma. Şükretmeye devam et. Çünkü Türkiye turist meselesini de halledecek yine dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden biri olacak. Bu masayı paylaştığımız tüm turizmci ve otel sahibi kardeşlerim keyiften yeniden göbek atacaklar. Hüzünlerini ve üzüntülerini bir kenara bırakacaklar. Yeter ki Allah sağlığımıza halel vermesin. Ben bile hâlâ umutluyum. Davetine teşekkürler. Belki de senin mekânın uğur getirdi ve Galatasaray kupa şampiyonu oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X