Rıdvan Demir
Rıdvan Demir

Korona önce eğlenceyi vurdu

Mart ayında vizyona giren, girmek için gün sayan yerli ve yabancı filmler, dünya genelinde etkisini hızla arttırarak yayılmaya devam eden meşhur koronavirüse yenik düştü. Sinemaseverlerin, salonları virüs yüzünden boş bırakması, önceki hafta vizyona giren Acı Kiraz gibi büyük bir umutla seyirciyi selamlayan Sabit Kanca: Son Soru filmini de oldukça kötü yönde etkiledi. Ortalama 8’er bin kişi tarafından izlenen bu filmler, ilk haftalarının sonunda gösterimden çekilme kararı aldı. Geçtiğimiz sene 8-14 Mart haftasında gösterimde olan filmler 1 milyon 103 bin 662 kişi tarafından izlenirken, bu sene 6-12 Mart haftasında vizyonda yer alan yerli ve yabancı toplam 63 film, sadece 542 bin 502 kişi tarafından izlenerek neredeyse önceki seneye oranla yarı yarıya düşüş yaşadı. Bu hafta da rakamların çok sert bir şekilde düşerek toplamda 100 bin izlenmenin altında kalacağını düşünüyorum. Öyle görünüyor ki koronavirüs ekonomide en başta eğlence sektörünü vuracak.

***

Ne olur artık çekmeyin!

Türkiye’de yaşayıp ta Hababam Sınıfı serisini izlemeyen, izleyip te gülmeyen yada beğenmeyen herhalde sayı olur büyük azınlıkta kalır. Elbette Hababm serisinden kastım filmin ilk serisini çeken Münir Özkul’lu, Adile Naşit’li, Kemal Sunal’lı, Halit Akçatepe’li ekip. Bu serinin hemen ardından İlyas Salman’lı kadro da bu gruba dahil edilebilir. Ancak yıllar sonra çekilen Hababam Sınıfı devam filmleri gerçekten kötü ve gereksiz.

Fakat gelin görünki sinema sektörünün koronavirüslü kötü günlerine kadar yapımcısına para kazandırması bu serinin ısrarla devamının çekilmesine neden oldu ve hala da oluyor. Hababam Sınıfı’nın günümüze uyarlanan son bölümü ise kadrosunda Altan Erkekli, Yusuf Çim, Hakan Meriçliler, Deniz Akkaya, Öykü Çelik gibi isimleri yer aldığı ‘Hababam Sınıfı Yaz Oyunları’. 3 Nisan’da vizyona girmesi planlanan film için sormadan edemiyorum; ne gerek vardı? Her yeni Hababam Sınıfı filmi, seyircinin orjinal yapımı daha çok sevmesinden başka hiçbir işe yaramıyor.

***

Zengo beklentiyi karşıladı

Oldukça zorlu bir dönemde vizyona giren ve aldığı radikal kararla yarıştığı diğer yerli filmlerin aksine vizyondan çekilmeyerek gösterimine devam eden Şahan Gökbakar’ın yönetmenlik eseri Zengo, ilk haftasını geride bıraktı. Başrolünü Yasemin Sakallıoğlu’nun üstlendiği film, bu hafta seyircinin salonlardan kaçarcasına uzaklaştığını göz önünde bulundurduğumuzda 134 bin 742 seyirci sayısıyla başarılı oldu diyebiliriz. Öyle ki koronavirüs salgını olmasa bu sayı öyle görünüyor ki en az 3-4 katına kadar çıkabilirdi. Zengo’yla ilgili en önemli detaysa Recep İvedik serisiyle sinemada rekorlar kıran Şahan Gökbakar’ın yönetmenlikte de kendini kanıtlamış olması. Ancak kardeşi Togan Gökbakar da yönetmen olan Şahan, yakında bir abi-kardeş krizi yaşar mı? İzleyip göreceğiz…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X