Rıdvan Demir
Rıdvan Demir

Türkiye Harmanalanı Köyü’nü konuşacak

Cuma günü vizyona giren Haluk Bilginer ve Ali Atay’lı ‘Nuh Tepesi’ haftanın en iddialı yapımlarından bir olarak karşımızda. Her ne kadar festival filmi olarak adlandırdığımız yapımlar gişeye pek çıkmasa da katıldığı Altın Koza ve Tribeca Film Festivallerinden ödülle dönen Nuh Tepesi, vizyonda da şansını deneyecek.

Orta yaş krizi ile baş etmeye çalışan Ömer’in (Ali Atay) babasının (Haluk Bilginer) isteği üzerine onunla birlikte memleketleri Bursa’ya gitmeleriyle gelişen hem hüzünlü, hem sıradışı, biraz da fantastik bir baba-oğul hikayesine odaklanan Nuh Tepesi, senaryosu ve oyunculuğuyla olduğu kadar filmin çekildiği mekanlarla da dikkat çekiyor.

Çekimleri 2017 yılında Keles’in Harmanalanı Köyü’nde yapılan filmle birlikte öyle sanıyorum ki, seyircinin ilgisi yıllardır hep göz ardı edilen Bursa’nın o bölgesine doğru biraz da olsun kayacak. Belki de Nuh Tepesi; bir Bursalıların bile yıllardır yanıbaşımızda duran doğa harikası bölgeyi yeniden keşfetmesi için küçük bir sebep olacaktır…

***

Şahan’ın yönetmenlikte başarılı olur mu?

Türkiye’de artık Şahan Gökbakar’ı tanımayan yoktur herhalde… Meşhur Recep İvedik karakterinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu Şahan’ın seven kadar sevmeyeni de var elbet. Ancak şu bir gerçek ki; Şahan, Recep İvedik serisiyle sinemada önemli rekorlara imza atarak, milyonları hayatın stresinden uzaklaştırıp güldürmeyi başardı. Ancak bu başarının arkasında en az Şahan kadar kardeşi Togan Gökbakar’ın da payı var. Çünkü bahsettiğimiz serinin tümünü çeken, yani yönetmenliğini üstleen kişi Togan Gökbakar…

Şahan, bu kez kardeşi Togan’ın başarısına öykünmüş olacak ki; kısa süre önce kanatları altına almaya karar verdiği Türkiye’nin genç ve başarılı kadın komedyenlerinden Yasemin Sakallıoğlu’nun ilk filmi ‘Zengo’nun yönetmen koltuğuna oturdu. Bu hafta vizyona giren film, öyle görünüyorki Yasemin Sakallıoğlu’nu gerek youtube’da gerekse sosyal medyada takip eden fanlarından bir miktar seyirci toplayacak. Ancak burada Sakallıoğlu’nun oyunculuk başarısı kadar elbette filymin yönetmeni Şahan’a da iş düşüyor. Filmin elde edeceği başarı; en az Sakallıoğlu kadar, Şahan için de önemli bir sınav olacak.

***

Acı Kiraz yarıştan çekildi

Geçen hafta seyirciyle buluşan Erdal Beşikçioğlu, Belçim Bilgin, Ertan Saban, Bülent Şakrak’lı film Acı Kiraz, yalnızca 8 bin 933 kişi tarafından izlenince yapımcıdan şok bir hamle geldi. Özellikle bu hafta gişeyi zorlayak yeni filmlerin de vizyona girmesiyle Acı Kiraz’ı gösterimden çıkaran yapımcılar, özetle havlu attı.

Film, önümüzdeki haftalarda yeniden vizyona girecek. Fakat iddialı oyuncu kadrosuna rağmen gişede resmen çakılan filmin çok daha iyi bir tanıtıma, PR çalışmasına ihtiyacı var. Aksi halde Acı Kiraz’ın bir kez daha acı bir tabloyla karşılaşması kaçınılmaz görünüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X