Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Engelli Bukart’ında sınır artsın

Ücretsiz BUKART’ ların kullanımını günlük 4 kullanım ile sınırlandırmanın anlamı nedir?

Bu şehirde özellikle ortopedik ve görme engelliler yanlış otobüse bindikleri veya özel tertibatlı araca ihtiyaçları olduğu için şehir içinde yolculuk yaparken bukartlarını 4′ ten daha fazla kullanabiliyorlar.

Bu durumda ya yanlarında ücretli bukart bulundurmaları veya otobüste aramaları gerekecektir ki bu engelliler için önemli bir sorundur. Şahsen tanıdığım, kartını en az günde 6 defa işe gidip gelirken kullanan arkadaşlarım var.

Bursa artık çok büyük bir şehir bu yüzden bazı yerlere ulaşmak bazen 2 vasıta ile bile zor olabiliyor. Bu yüzden acilen çözülmesi gereken bir sorundur. Gerekiyorsa bir sınır konmalıdır ama bu en azından 6, 8 mümkünse 10 olmalıdır.

Bazı yasalar ile 65 ve üstü yaştaki kişilere getirilen imtiyaz ve ücretsiz kullanımdan doğan zarar engellilerden ve tüm vatandaşlardan çıkarılamaz. Çünkü engelliler bu hakka çok uzun zamandan beri sahiptir ve nedeni çoğu araba kullanamayan engellinin ulaşabilir olmasını sağlamaktır. Bu kararın gözden geçirilip düzeltileceğini umut etmek istiyoruz

Ufuk USLU

 

Yapı denetimsizliği mi

 

Osmangazi Belediye sınırları içerisinde, 620 ada 10 nolu parselin bir emlakçı tarafından yapılacak inşaatın yola sıfır olması nedeniyle sokağın ve bahçe düzenin bozulacağı, yayalar için yürüme yolu kalmayacağı için Osmangazi Belediyesine 14.01.2015 tarihinde 1189 takip numarası ile itirazda bulundum. Ancak itiraz tarihinden sonra yapılan meclis kararı ile plan değişikliği yapılmış ve inşaat yola sıfır olarak başlamıştır. Ayrıca inşaatın arka tarafında yapılan çıkmanın balkon olması halinde balkon, ikamet ettiğim evimin yatak odasının camı ile arasındaki mesafenin 1 metreden az olmasına neden olmaktadır. Bu konuda da ayrıca Osmangazi Yapı Denetim Müdürlüğüne 7019 nolu talep ile itirazım bulunmaktadır. Ancak her iki itiraz da tarafıma herhangi bir dönüş olmamıştır. Herhangi bir yerinde inceleme yapılmadan, bir adanın imar planı nasıl değiştirilebiliyor? Yatak odamın dibine inşaat ruhsatı veren ve defalarca aramamıza rağmen cevap alamadığımız Yapı Denetim ve İmar Müdürlüğü’nün tutumu bizleri endişelendirmektedir.

Aydın ŞİMŞEK

 

Kayan, korkutan merdivenler

 

Çekirge 1. Murat İlkokulu merdivenleri tamir edilerek tam bir yıl önce devlet erkanının da katıldığı törenle açılışı yapıldı. Dün okuldan çıkan bir çocuk merdivenlerden kayarak kötü bir şekilde düştü. Merdivenlerin durumu rezil ötesi un ufak oldu. Nasıl bir malzeme kullanıldı, kim yaptı, sonucu ne olacak. Yapan firma tekrar elden geçirecek mi yoksa parası yine bizden mi çıkacak? Sorumlular bunun cevabını versinler. Ayrıca Osmangazi’ nin çeşitli yerlerindeki merdivenlerin durumu da içler acısı. Ben şahsen yaşlı biri olarak merdivenlerden inmeye çekiniyorum. Sabahları fırına ekmek almaya gitmek için 1 km yol yürümem lazım. Kim verecek bunun hesabını.

Aysel GÖKDENİZ

 

Her gün cam silmekten bıktım

 

Yeni Yalova Yolu Ovaakça’da tali yolda dükkanın önünde bulunan kanalizasyon kapağının yanında oluşan çukur her yağmur yağdığında araçlar üstünden geçtiğinde dükkanın camlarına su sıçratmaktadır. Ben her gün camları silmekten, bıktım usandım. İlgili personelin gereğini yapmasını rica ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

Yunus Emre ŞAHİN

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X