Günay Yumruktay / Söz Sizde
Günay Yumruktay / Söz Sizde

Süs havuzlarına dikkat! Kapalı spor alanları istiyoruz…

Mevsim gereği, yazın kavurucu sıcaklarını yaşıyoruz. Belki daha da artacak. Haliyle şehrimizde bu nem demek, bunalmak demek. Serinlemek için insanın kendisine yer aradığı zamanlar demek. Özellikle çocuklar buldukları her su birikintisine dalıyorlar.

Dikkat çekmek istediğim şey bu çocukların şehir içinde ve bazı kavşaklarda bulunan süs havuzlarına girmeleri. Malum havuzun aydınlatması için buralarda elektrik aksamı oluyor. Yani çocuklar için oldukça tehlikeli.

Aracılığınızla yetkililere buradan seslenmek istiyorum.

Okullar tatil oldu. Bayram da gelmek üzere. Bunaltıcı sıcaklar had safhada. Tatil bölgelerine gidenler gidecek de, gidemeyenler ne yapacak bu sıcakta? Tatil imkânı olmayanlar ne yapacak?

Türkiye’nin 4. büyük metropolü, dünyanın sayılı kentlerinden birinde yaşıyoruz ama ne şehir içinde ne de mahallelerde gençlerin sosyal aktivite yapabileceği bir mekân yok.

Yıldırım ilçesinde ikamet etmekteyim. Kaplıkaya, Ertuğrulgazi’deki gençlerin, çocuklarımızın gidebileceği uygun bir spor aktivite mekânı yok. Bizler de çocuklarımız için kapalı yüzme havuzu istiyoruz mahallemizde, futbol sahaları istiyoruz. Bunun yanında başka sportif aktiviteler için de mekânlar olmasını istiyoruz.

Bizlerin tatile gitme imkânımız yok. Koca yaz tatili boyunca çocuklarımız ne yapacak. Yaz okulları var. Ücretleri yüksek. Ama lütfen okul bahçelerine yaptığınız gibi geçici komik havuzlar yapmayın.

Yetkililere birkaç önerimiz var. Değerlendirilirse memnun oluruz.

Kaplıkaya Isı Merkezi’nin orada boş arazi var. Kaplıkaya Camii’ne, Huzurevi’ne, Akçağlayan’a oldukça yakın. Buraya güzel bir kapalı spor alanı yapılabilir. Veya Ertuğrulgazi’de yıkılan lojmanların bir bölümüne yine böyle bir kapalı spor alanı, yüzme havuzu yapılabilir. Neden olmasın ki?

Sevgili Yıldırım Belediye Başkanımızın gençlere ne kadar önem verdiğini gayet iyi biliyoruz. Özellikle engelliler konusunda da oldukça hassas.

Bu önerimizi değerlendireceğini umuyoruz.

Saygılarımızla

İsmini vermek istemiyor

 

2K’nın güzergâhı değiştirildi

 

Olay Gazetesi 8/6/2016 tarihli Söz Sizde Köşesi’nde, “D/11 neden Kestel TOKİ’ye çıkmıyor” başlıklı yazı ilgili birimler tarafından incelenmiştir.

BursaRay Kestel etabının tamamlanmasıyla birlikte doğu bölgesi entegrasyon çalışma planı içerisinde, bölgedeki mevcut toplu taşıma hatlarının optimize edilmesi ve yeni toplu taşıma güzergâhlarının oluşturulması süreci başlatılmış olup, 2/K hattında hizmet veren toplu taşıma araçlarının güzergâhlarının son durağı 18.06.2016 tarihi itibariyle Arabayatağı istasyonundan Kestel istasyonuna çekilerek karşılıklı sefer sayıları 53’e yükseltilmiştir. Ayrıca 2/K hattında hizmet veren toplu taşıma araçlarının Tam 1,90 TL – İndirimli 1,25 TL olan ücret tarifesi de Tam 1,00 TL – İndirimli 0,65 TL olarak değiştirilerek D/11 ile aynı tarifede çalışması sağlanmıştır.

Bursa 3 milyona yaklaşan nüfusu ve 10891 km2 yi aşan yüzölçümü ile Türkiye’nin dördüncü büyük metropol ilidir. Tüm metropol illerde olduğu gibi ulaşım hizmetlerinin çok yoğun olduğu ilimizde her güzergâhtan tek bir vasıta ile istenilen her mevkiye ulaşmak mümkün değildir. Bütünleşik bilet sisteminde çalışan ve Kestel TOKİ’ye hizmet veren 2/K No.lu otobüs hattı ile aktarma noktalarına gelindiğinde BursaRay veya diğer lastik teker araçlara aktarma yaparak çok sayıda noktaya ulaşılabilir. Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.

Bursa Büyükşehir Belediyesi

Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X