İhsan Aydın
İhsan Aydın

İlbank`ın Bursa`daki mülkü satılıyor mu?

1933`de Belediyeler Bankası olarak kurulup, sonrasında yerel yönetimlerin en büyük finans kaynağı olan ve bir süre önce adı İlbank olarak değiştirilen İller Bankası`nın Bursa`daki Bölge Müdürlüğü`nün önümüzdeki günlerde kent gündemine oturacağını söyleyebiliriz.
Kurumun kent merkezinde bulunan çok katlı müdürlük binası, sosyal tesisleri velojmanlarının satılacağı söylentileri yayılamaya başladı.
Bu amaçla önümüzdeki günlerde belediye meclislerine de bir plan değişikliği talebi gelebilir.
Kent kulislerinde, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde Emniyet Müdürlüğükarşısında yer alan bu çok değerli kamu mülkü, İlbank`a kaynak sağlamak amaçlı, yeni iş merkezi, AVM ve lüks konut yapılmak üzere satılacağı konuşuluyor.
Satışı doğrulayan en önemli gelişme ise kurumun kendisine şimdiden yeni bir kiralık merkez bulması.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na bağlı İller Bankası Bursa Bölge Müdürlüğü`nün Nilüfer ilçesi Orhaneli Yolu üzerindeki bir plazanın 4 katını aylık 70 bin liraya kiraladığı bildiriliyor.
Kurumun, yılbaşına kadar Fomara`daki binasını ve lojmanlarını tümüyle boşaltarak Nilüfer`de kiralanan yeni yere taşınacağı belirtiliyor. 
Böylece, Nilüfer`e taşınan kamu kurumlarına bir de İlbank eklenmiş olacak.
Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi sonrası arsa değeri yükselen ve ana caddeye cephesi fazla olan bu değerli kamu mülkünü bakalım kim ya da kimler satın alacak?
Şehirde şimdiden alacak kurum ya da kişilere ilişkin de siyasi spekülasyonların yapıldığını ekleyelim.
İlbank Bursa Bölge Müdürlüğü kentimizin yan sıra Yalova, Balıkesir ve Çanakkale illerinden de sorumlu.
İlbank`ın Türkiye genelinde toplanan vergi paylarından bu dört kentte, 18`i şehrimizde olmak üzere 100civarında belediyeye nüfus başı aktarım yaptığını, yerel yönetimlerin altyapı, imar, çevre düzenlemesi ve ulaşım projelerine de kredi sağladığını belirtelim.
İlbank`tan önce cadde üstünde daha evvel Bağ-Kur İl Müdürlüğü binası özel sektöre satılmıştı.
 
350 aileye ulaştı
 
Osmangazi`de çok faal bir muhtar var.
Adını zaman zaman bu sütunlara taşıyoruz. Kendisi sadece mahallesindeki sakinlerin değil, bölgedeki diğer semtlerin de adeta imdadına yetişiyor.
Sakarya Mahalle Muhtarı Nusret Aydın muhtarlık görevi ile birlikte aynı zamanda  Sakarya Mahallesi ve civarındaki semtlerde düşkün ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım amaçlı bir derneğin de yöneticisi.
Mahallede kimsesiz ve yaşlılar için bakımevi, çamaşırhane, aşevi açtı.
Hatta, Osmangazi Belediyesi ve Kaymakamlığı`na yeni bir merkez yaptırıyor. Burada kimsesiz yaşlıların bakımı sağlanacak.
Bina Osmangazi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı`nın da merkezi olarak kullanılacak.
Muhtar Aydın geçtiğimiz kurban bayramında hayırseverlerden topladığı kurban etlerini ihtiyaç sahibi 350 aileye ulaştırmış.
Muhtar, bayram sonrası dağıttığı yardımların ardından, bağışta bulunanlara da birer mesaj gönderip, teşekkür etmiş.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X