İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Şehir Hastanesi hızla yükseliyor

Türkiye’de şehir hastaneleri konsepti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın başbakanlığı döneminde gündeme getirilen bir düşünceydi. 

Hatta, Cumhurbaşkanı Erdoğan bu projeleri, ‘hayalim’ diye tanımlamıştı.

Büyük kentler başta olmak üzere Türkiye‘de 21 şehirde işe soyunuldu.

Ancak, marjinal solun hâkim olduğu TMMOB‘a bağlı kimi meslek odaları ile Tabip, Diş, Eczacı vb. gibi meslek odalarının da yer aldığı AK Parti karşıtı cephe, şehir hastanelerinin yapılacağı kentlerde, kendilerince haklı gerekçeler ileri sürerek, hukuken itiraz, iptal, yürütmeyi durdurma davalarıyla projelerin önünü kesmeye kalktılar.

Şehir hastaneleri bu yüzden gecikti.

Fakat, sadece geciktirdiler.

Çok şükür, yapımına engel olamadılar.

Mersin‘de tamamlan ilk proje geçtiğimiz günlerde hizmete girdi.

Mersin projesinin bitmiş halinin görüntülerini izledik ve imrendik.

Bursa ise inşaata daha 6 ay önce başlayabildi.

Dün Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ile  Nilüfer‘e bağlı Doğanköy‘de yapımı devam eden Bursa Şehir Hastanesi şantiyesini dolaştık. 

Şehrin arka yüzünden sessiz sedasız dev kompleksin yapımını görünce bir Bursalı olarak sevindik.

Projeyi bize Bursa Şehir Hastanesi’nin yapımını üstlenen Rönesans İnşaat Medikal Yatırım Bursa Proje Müdürü Ali Sami Belül gezdirdi.

Doğanköy’deki sağlık kampüsü inşaatında bugün 600 kişi çalışıyor.

Proje Müdürü Belül, kaba inşaatını bu yıl tamamlayacakları projenin pik anında çalışan sayısının 4 bine kadar çıkacağını söyledi.

8 kule vincin kurulu olduğu şantiyede 200 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile 100 yataklı Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi‘nin kaba inşaatı neredeyse yarılanmış.

264 yataklı Genel Hastane, 127 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 224 yataklı Onkoloji Hastanesi, 214 yataklı Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi ve 48 yataklı Psikiyatri Hastanesi‘nin yer aldığı yapının temeli yüzeyden 30 metre derinlikte sürüyor.

Proje Müdürü Belül, Malezya‘da imalatı yapılan 3 yönlü sismik izolatörlerin montajına başlandığını, binanın deprem anında temelle ilişiğini azaltan teknolojinin bu projede kullanıldığını aktardı.

Belül, 1. derece deprem kuşağında kentimizde olası en şiddetli depremler sırasında bile binanın, tüm operasyonel faaliyetleri aksama olmadan yerine getireceğini ifade etti.

Yakın gelecekte 16 kule vince çıkacak çalışmalar 750 bin metrekarelik alanda sürüyor.

865 milyon TL maliyetli projede 202 yoğun bakım yatağı 45 ameliyat salonu, 15 doğum salonu ve 309 poliklinik odası da yer alıyor.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Akan, Bursa Şehir Hastanesi’nin sadece kentimize değil, civardaki komşu illerle birlikte 5 milyonluk bir hinterlanda hitap edeceğinin altını çizdi.

Proje tamamlandığı 950’si acil, günlük 15 bin hastanın tedavi hizmeti alacağı hastanede 2 bini tıbbi olmak üzere 4 bin personel çalışacağını anlattı.

Akan, 4 bine yakın kapalı araç otopark kapasitesi de bulunan proje vale hizmetinin dahi ücretsiz olacağını, yürüyen merdivenli projeni Avrupa’nın sayılı hastaneleri arasına gireceğini sözlerine ekledi.

Bursa İl Sağlık Müdürü Akan, Bursalılardan bir kaç yıl daha sabır istedi.

Fiziki anlamda yatırımların tamamladıktan sonra nitelikli sağlık hizmeti olarak adlandırılan işlere başlayacaklarını, Bursa’dan diğer kentlere hasta nakillerinin tümüyle bitmiş olacağını sözlerine ekledi.

Bursa Şehir Hastanesi projesi belki geç başladı ama tamamlandığında Türkiye’nin 4. büyük kentinin ihtiyacını görecek.

Sadece Bursa’nın değil, bölge kentlerinin de vazgeçilmez bir sağlık tesisi olacak.

Emeği geçenleri biz de kutluyoruz.

Yer seçiminde kaybedilen zamanın, hızlı inşaat teknikleri sayesinde telafi edileceğini umuyoruz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X