Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Gelecek, 47 milyon gencimizin dünyaya entegre edilmesinde!

Pek farkında değiliz, ama ülke olarak önemli bir avantajımız var. O avantaj, insan kaynağımız. Çünkü, başta Avrupa olmak üzere dünya nüfusu hızla yaşlanırken genç nüfus açısından Türkiye tam bir kaynak.

Benzetme yapmak gerekirse; kimi ülkenin petrolü, kiminin doğalgazı, kiminin yer altı madenleri zenginliklerini belirliyor.

Genç nüfusumuz da bizim zenginliğimiz oluyor.

Ancak…

1.-yazi-icin-iyi-parti-bursa-milletvekili-prof.-dr.-ismail-tatlioglu.pngNüfusu yaşlanan ülkeleri bekleyen üretim kaybı, eğer geleceğe yönelik ciddi bir planlama olmazsa bizim için de avantaj olmayacak.

Nitekim…

İyi bir eğitimci olan, özellikle ekonomi alanındaki düşüncelerini her zaman önemsediğimiz İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu şunu söyledi:

“Türkiye’de 1980 sonrası doğan 47 milyon nüfus var. Bu rakam tam 140 ülke nüfusundan fazla. Yani çok büyük dinamik gücü var Türkiye’nin.”

Küçük bir örnek verdi:

“Babamla aramda 25 yıllık nesil farkı var. Şimdi hızlı gelişim ve değişimle süre daha kısaldı. Artık kardeşler arasında nesil farkı ortaya çıktı.

Şunu vurguladı:

“Hani ‘x kuşağı’ ya da ‘z kuşağı’ dediğimiz o gençler var ya, aslında bu ülkenin geleceği adına en büyük güvence onlar.”

Ardından…

“Günümüzde dünya neredeyse tek bir ülkeye dönüştü” dedi ve düşüncesini şu sözlerle dile getirdi:

“En yaşlısı 39 yaşında olan 47 milyon gencimizi dünya seviyesinde iyi bir eğitimle dışa entegre etmemiz lazım. O zaman Türkiye gerçek anlamda refah seviyesinde bir ülke olabilir.”

Bu noktada…

Bir eğitimci ve bilim adamı unvanıyla “Bizim genç nüfusumuzu iyi eğitimle dünyaya entegre etmekten başka şansımız yok” vurgusunu tekrarladı.

Şunu da ekledi:

“Bu gençleri özgür ortamlarda iyi eğiterek, dünyadaki teknolojik rekabet içine koyarak Türkiye’yi müreffeh ülke haline getirebiliriz. Bilimle ileri gittiğimizde dünyaya da, kendimize de katkımız olur.

Sonra da, siyasetçi olarak kaygısını dile getirdi:

“Türkiye yapısal tıkanmayla karşı karşıya. Bu siyasi ortamdan çıkarak, çok güçlü bir siyasal destek ve yeni bir programla bunu çözebiliriz.”

 

İYİ Parti üzüldü, ama umutsuz değil

 

Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimiz İYİ Parti Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’na 31 Mart seçimindeki İYİ Parti performansını sorduk.

Şunu söyledi:

“Çok üzüldük, ama çalışma olarak kendimizi iyi görüyoruz. Tüm kadrolarımız firesiz ve hiç sızıntısız bütün gayretlerini gösterdiler.”

Ardından…

“2 Büyükşehir, 2-3 il, 40’ın üzerinde ilçe bekliyorduk. Fakat minimal oranlarla kaybettik. En çok meclis üyesini de 60 üyeyle Bursa’da çıkardık.”

 

Mustafa Bozbey sahaya çıktı: Ziyaretlere Mudanya’dan başladı

 

3.-yazi-icin-mustafa-bozbey-mudanya-belediye-baskani-hayri-turkyilmaz-ziyareti.jpgAçıkça söylemek gerekirse… Heyecanlı ve çekişmeli çok seçim izledik, fakat iki aday arasında kafa kafaya geçen bu kadar çekişmeli seçim izlememiştik.

İstanbul’da bitmemiş, Mustafakemalpaşa’da son kararı verilmemiş olsa da geride kalan 31 Mart seçimi böyle bir seçim oldu.

Cumhur İttifakı adına AK Parti Adayı Alinur Aktaş seçimi kazandı. 20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra Millet İttifakı adına CHP Büyükşehir Adayı olan Mustafa Bozbey ise önde göründüğü seçimin kaybedeni oldu.

Seçim sonrası, “Siyaset yapmak için bir yerde olmak gerekmiyor, her şeyi izleyeceğim” diyen Bozbey, geçen hafta sonu CHP Nilüfer Danışma Meclisi’nde da içini döktü ve kimi eleştiriler dile getirdi.

Sonra da…

Sahaya çıktı ve ilk kutlama ziyaretini Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a yaptı. Bozbey, kendisine verilen destek nedeniyle CHP Mudanya örgütünü ziyaretinde de teşekkür etti.

 

AK Partili başkanlar sahurda buluştu

 

4.-yazi-icin-ak-parti-sahur-bulustu.jpgGördüğümüz şu: AK Parti bu dönem birliktelik görüntüsüne önem veriyor. Milletvekillerinin her yere topluca gitmeleriyle başlayan sürece yeni seçilen belediye başkanları da eklendi.

Nitekim…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın davetiyle AK Partili milletvekilleri, belediye başkanları ve İl Başkanı Ayhan Salman’la birlikte yönetim kurulu dün sabah sahur için bir araya geldiler.

Neşeli görüntülerin yansıdığı sahura eşler de katıldı.

 

Ferhat Hoca 3 farklı tarihte gözlemledi: Irak’ta zaman ağır işliyor

 

5.-yazi-icin-prof.-dr.-ferhat-pirincci-bagdat-firdevs-meydani.jpgCuma günü konuştuğumuzda havaalanındaydı. Yıllarca araştırmalar ve analizler yapmak için dolaştığı Ortadoğu topraklarına bu kez sınav yapmaya gidiyordu. Uludağ Üniversitesi’nde okumak için başvuran 45 Iraklı öğrencinin sınavını yapacaktı.

Ortadoğu Uzmanı olarak o topraklara pek çok kez giden Prof. Dr. Ferhat Pirinççi ilk izlenimlerini de sosyal medyadan 3 fotoğrafla paylaştı.

İlkinde, Amerika’nın Irak’ı işgali, özellikle de Saddam’ın devrilmesinin sembol fotoğraf olarak tarihe geçen Firdevs Meydanı’ndaki Saddam heykelinin yıkılışı yer alıyor.

İkincisi, aynı meydanda Ferhat Hoca 2013’te poz veriyor. Son fotoğrafsa dünü gösteriyor.

 Prof. Dr. Pirinççi de şunu yazmış:

“2003, 2013, 2019 fotoğrafları arasındaki fark, aslında Irak’ın normale dönüş hızını da gösteriyor. Saddam döneminin bitiş sembolü haline gelen Firdevs Meydanı’na daha yeni çevre düzenlemesi yapılmaya başlanmış.”

Görünen o ki…

Irak’ta zaman ağır işliyor.

 

Gençlik Atatürk’ü daha iyi anlıyor

 

6.-yazi-icin-19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-spor-bayrami.jpgBüyüklüğü ve topluma önderliği tartışılmaz olan Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya uluslarından çok önce Türk ulusuna iki de bayram armağanı var. Birini 23 Nisan’da çocuklar için kutladık. Birini de bugün Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutluyoruz.

Gördüğümüz şu:

Her geçen yıl artan ilgi gösteriyor ki; gençler, Atatürk’ün önemini çok daha iyi anlıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X